Zusjes Saitova

Dayana & Rashana in de cel

Raised

829
58% reached of total of €1,411

10 uur lang kunnen wij de voormalige gevangenis in Utrecht gaan verkennen, wanneer we in de cel gaan schrijven met papier en balpennen
Met de brieven willen we onschuldige mensen vrijpleiten, zodat ze samen met ons van zich af kunnen bijten
We halen dus geld op tegen het schenden van mensenrechten, zo kunnen we samen tegen onrecht vechten
Daarom zouden we het erg waarderen als je door hetgeen wat je kunt missen, ons zou willen stimuleren

Wij zijn Dayana (22) en Rashana (20) en samen met onze ouders vluchtten wij in 2003 naar het veilige Nederland. Wij vinden het heel belangrijk dat wanneer je de mogelijkheid hebt om je medemens te helpen je hier voor gaat. Daarom schrijven wij ons graag vrij door ons op te sluiten in solidariteit met de mensen die onterecht vastzitten. Steun ons, en steun daarmee je medemens 📝

Extra informatie:
- De kaarten die wij deze 10 uren schrijven worden naar mensenrechtenactivisten gestuurd die onterecht vastzitten. Daarmee laten we hen weten dat wij ze niet vergeten.
- De brieven die geschreven worden, worden naar relevante autoriteiten gestuurd. Zo worden zij onder druk gezet om mensen vrij te laten. Uit ervaring blijkt dat de brieven echt het verschil kunnen maken.
- Het sponsorgeld dat opgehaald wordt helpt Amnesty in actie te komen op nog meer plekken waar mensenrechten geschonden worden.
- 10 februari 2024 is het zo ver en kunnen wij namens jullie 10 uur lang gaan schrijven in de LiK in Utrecht.